PXL en Cegeka gaan nauw samenwerken

De Limburgse hogeschool PXL gaat voor zijn informaticaopleidingen samenwerken met Cegeka. Dat moet beide organisaties voordelen opleveren.

De Limburgse hogeschool PXL gaat voor zijn informaticaopleidingen samenwerken met Cegeka. Dat moet beide organisaties voordelen opleveren.

De strategische samenwerking houdt in dat er voor informaticastudenten van de PXL meer stageplaatsen komen binnen het bedrijf. Tegelijk gaat Cegeka actief meewerken aan de ontwikkeling van cursusmateriaal, leermethoden en het curriculum van de opleiding. De lectoren kunnen op hun beurt een week meedraaien in het bedrijf om ervaring over het werkveld op te doen.

De campussen van de PXL in Diepenbeek en Hasselt liggen op een boogscheut van Cegeka. Dat de al bestaande samenwerking nu verdiept is dus geen toeval.


“Onze doelstelling is vanuit een sterke Limburgse verankering toonaangevend te zijn. Maar omdat onze ambities verder reiken dan onze provincie, zochten we een partner die sterk staat in Vlaanderen en in de hele Euregio”, zegt Francis Vos, departementshoofd PXL-IT. “Door dit strategisch partnerschap met Cegeka kunnen we die ambitie volop gaan realiseren.”

De PXL is de fusie van de hogescholen Xios en PHL. Daardoor heeft de onderwijsinstelling vandaag een van de grootste informaticaopleidingen van het land. Recent maakte de school, die over alle opleidingen heen laptops gebruikt, nog bekend dat het zijn opleiding applicatieontwikkeling ging uitbreiden met Windows Phone.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content