Raf Vandensande nieuwe CIO van VUB

© Bart Azare
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Raf Vandensande is aangesteld als cio van de Vrije Universiteit Brussel.

Raf Vandensande is aangesteld als cio van de Vrije Universiteit Brussel.

Vandensande is al ruim 20 jaar aan de slag in de ict-sector, zowel aan de leveranciers- als aan de gebruikerskant, in tal van functies. De industrieel ingenieur elektronica werkte onder meer in salesfuncties bij HP, Silicon Graphics en Ubizen (waar hij tussen 1998 en 2005 vice-president international sales was). Vervolgens was hij kort aan de slag bij Getronics als unit manager security om dan gedurende twee jaar zijn eigen it-dienstenbedrijfje e-Spot te leiden.

In januari 2009 werd hij ceo van Credoc, de it-organisatie van het Belgische notariaat. Van april tot oktober dit jaar was hij nog even ict-coördinator op het kabinet van minister van Justitie Stefaan De Clerck. Nu stapt hij dus over naar de VUB. Hij zal er rapporteren aan de rector.

Volgens Vandensande heeft de VUB ambitieuze plannen op het vlak van ict. “Zo is de universiteit gestart met het project ‘Campus Lifecycle’ dat moet leiden tot een performant informatiesysteem voor de studenten en de onderwijsadministratie.” Ict wordt, aldus nog Vandensande, bij VUB gedefinieerd als “een ‘key enabler’ voor onderwijs en onderzoek. De VUB is zich bewust van de uitdagingen die op haar afkomen en plaatst daarom ict hoog op haar agenda. Door een vertegenwoordiging op het hoogste beleidsniveau streeft de universiteit naar een weldoordachte ict-visie en -beleid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content