Ray Stewart getipt als interim-CEO Belgacom

Als Bellens moet opstappen, dan staat CFO Ray Stewart klaar om de fakkel tijdelijk over te nemen.

Als Bellens moet opstappen, dan staat CFO Ray Stewart klaar om de fakkel tijdelijk over te nemen.

Volgens bronnen van De Tijd ligt het scenario klaar voor wanneer de regering zou beslissen dat Bellens moet vertrekken als CEO van Belgacom. Iets wat met de gebeurtenissen van de laatste weken niet onwaarschijnlijk is.

De Amerikaan Stewart is al sinds 1996 de financiële topman van Belgacom en was ook even ceo ad interim toen John Goossens in 2002 overleed. Wel gaat het niet om een definitieve functie. Zo wil de raad van bestuur volgens De Tijd zelf op zoek gaan naar een kandidaat, dus niet louter een politieke benoeming.

Verder in De Tijd staan uitgelekte mails waarin staat dat Didier Bellens op eigen initiatief de computeractiviteiten en bewegingen van bepaalde werknemers liet monitoren. De praktijken gaan zo ver dat bepaalde bestuursleden communiceren via prepaidkaarten, het netwerk van de concurrentie of via alternatieve e-mailaccounts.

Bellens zit daarmee nog steeds in het oog van de storm die al enkele weken duurt, maar al jaren wordt opgebouwd. De vermeende belangenvermening rond Immobel, de promotie van een vertrouwelinge, bij de CD&V-voorzitter Wouter Beke klagen over parlementslid Roel Deseyn en klagen over de staat als aandeelhouder zijn de meest recente wapenfeiten waarmee hij anderen op hun paard kreeg. Sommige durven daarbij suggeren dat Bellens er op uit is om te worden ontslagen, met een riante ontslagvergoeding.

Het is niet de eerste keer dat Bellens onder vuur ligt omwille van uitspraken, handelingen of benoemingen. Maar het gerucht dat Ray Stewart klaar staat om de CEO-post ad interim over te nemen, kan de keuze over de loopbaan van Bellens wel versnellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content