Rechter beslist over failliet Euphony

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Herman Hellenbosch, de advocaat die werd aangesteld als voorlopig bewindvoerder bij Euphony, brengt het debat over de levensvatbaarheid van het bedrijf voor de rechter.

Herman Hellenbosch, de advocaat die werd aangesteld als voorlopig bewindvoerder bij Euphony, brengt het debat over de levensvatbaarheid van het bedrijf voor de rechter. Op basis van de rapportering van de bedrijfsrevisor en eigen bevindingen heeft Hellenbosch een ‘dagvaarding in faillissementsverklaring’ uitgebracht, wat zoveel wil zeggen als dat de rechtbank zal moeten oordelen of Euphony al dan niet failliet is. “De vaststellingen die we gedaan hebben verplichten ons om de zaak voor de rechter te brengen”, klinkt het.

“De volgende stap is dat de rechter mijn bevindingen én de argumenten van Euphony te horen krijgt, en op basis daarvan beslist of het bedrijf failliet verklaard wordt of niet. Maar als er niet snel een aanzienlijke kapitaalsinjectie kan worden rondgemaakt, dan ga ik er toch van uit dat het doek zal vallen over het bedrijf.”

“Euphony heeft nu nog 14 dagen de tijd om hard te maken dat het een investeerder gevonden heeft”, aldus de advocaat, “anders gaat allicht het licht uit.”

Telecomverdeler Euphony heeft zijn zelfstandige verkopers al sinds deze zomer niet meer betaald. Het leek er zelfs op dat de zelfstandige verkopers aan het lijntje werden gehouden. In een mail naar hen toe van 15 november bevestigde het bedrijf de problemen, maar garandeerde het tegelijk dat het zijn verantwoordelijkheden zou nakomen.

Deze zomer kwam Euphony nog in het nieuws omdat het niet langer zijn sponsorcontract met KRC Genk kon betalen, en omdat het op zoek moest naar een nieuwe investeerder.

Het bedrijf zou die toen gevonden hebben in Nederland, maar ruim een half jaar later is de deal nog steeds niet rond. Hoe dan ook krijgt algemeen directeur Frank Van De Wege, die de problemen altijd geminimaliseerd heeft, dus nog twee weken respijt.

Gebeurt er niets, dan lijkt het lot van zijn bedrijf beschoren.

Van De Wege was deze namiddag (nog) niet bereikbaar voor commentaar.






Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content