Renaat Truijen, nieuwe CIO bij Onafhankelijke Ziekenfondsen

De 46-jarige Renaat Truijen is onlangs aangetrokken als cio door MLOZ, de overkoepelende vereniging van onafhankelijke ziekenfondsen. Net zoals bij Corelio moet hij de consolidatie van de it-toepassingen in goede banen leiden.

“De modernisering en consolidatie van wat vandaag een bijzonder complexe omgeving is, trok mij aan. Samen met het feit dat er toch wel sprake is van een sterke maatschappelijke relevantie om binnen een ziekenfonds te werken dat zorgt voor de verzekering van zieken en hulpbehoeftigen,” vertelt Renaat Truijen. Hij werkte ruim tien jaar in de bank- en verzekeringssector, Anhyp en Axa, vervolgens bijna 9 jaar bij bpost en vier jaar als cio bij het mediabedrijf Corelio dat onder andere De Standaard en Het Nieuwsblad uitgeeft.

Sinds mei is Renaat Truijen bij MLOZ (Mutualités Libres Onafhankelijke Ziekenfondsen) aan de slag als cio van M-Team, de overkoepelende it-organisatie van 23 ziekenfondsen, 1.700 kantoren en 2,2 miljoen leden. Zijn afdeling telt 220 medewerkers, terwijl ook lokaal in de diverse ziekenfondsen it-werknemers aanwezig zijn. terwijl die erg onafhankelijk opereerden, is er ook heel wat eigen ‘legacy’-software ontstaan. “In de bankwereld werd ik geconfronteerd met 13 miljoen software code lijnen Cobol, nu zijn het er nog meer in de RPG-programmeertaal”, aldus Renaat Truijen. Het is de bedoeling om naar nieuwe platformen te migreren, maar altijd in een soort van co-existentie met bestaande oplossingen. “Wij hebben geen software-oplossing op de markt gevonden die alles aankan.” De veranderings- processen liggen nu onder de loep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content