Rita Verreydt verlaat Sogeti na 22 jaar

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Rita Verreydt, voorzitter en boegbeeld van Sogeti Belux, verlaat de it-dienstenleverancier na 22 jaar.

Rita Verreydt, voorzitter en boegbeeld van Sogeti Belux, verlaat de it-dienstenleverancier na 22 jaar.

Het vertrek van Rita Verreydt komt als een verrassing. Verreydt heeft 22 jaar aan de kar van Sogeti getrokken en is als één van de topvrouwen alom tegenwoordig in de ict-sector. Weinigen hebben zo’n groot netwerk.

Rita Verreydt is historica van opleiding. Na acht jaar in het middelbaar onderwijs, belandde ze bij Promedia in Antwerpen, waar ze advertentieruimte verkocht. Enkele maanden later stroomden de aanbiedingen van concurrerende bedrijven al binnen. Met de kleine start-up Gitek, die toepassingen voor computersystemen verkocht, koos ze voor de minst voor de hand liggende optie.

Vandaag maakt Gitek integraal deel uit van de Capgemini-dochter Sogeti, ontstaan uit de fusie tussen Gitek, Transiciel en Ariane II. De it-dienstenonderneming kan bogen op belangrijke klanten in het bankwezen, de farma- en de telecomsector en de automobielindustrie, en telt intussen meer dan 1000 werknemers. Verreydt werd ceo en kreeg de opdracht om de verschillende onderdelen van Sogeti te integreren. Sinds kort was ze voorzitter van Sogeti Belux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content