Ronald Prins weg bij Fox-IT

© Fox-IT

Medeoprichter en CTO Ronald Prins verlaat zijn eigen bedrijf twee jaar nadat het werd overgenomen door de Britse NCC Group.

Prins richtte het Nederlandse securitybedrijf in 1999 samen met Menno van der Marel op. Sindsdien wist het bedrijf zich stevig te profileren op de securitymarkt waarbij Prins geregeld in Nederlandse en Belgische media aan bod kwam als cybersecurity-expert.

Volgens Fox-IT zijn de taken van Prins al deels verdeeld over verschillende mensen. Wel blijft hij vanaf 1 januari 2018 aan als adviseur.

In een verklaring zegt Prins trots te zijn op het parcours van zijn bedrijf dat door de overname door NCC Group ook internationaal kan groeien. “Fox-IT is daarmee in een volgende fase gekomen en voor mij wordt het tijd om verder te gaan. Cybersecurity is van een technisch issue een nationaal veiligheidsvraagstuk geworden. Bij andere instellingen zal ik mij dan ook blijven inzetten om Nederland digitaal veiliger te maken.” Aldus Prins.

In ons land is Fox-IT vooral bekend als het bedrijf dat Proximus ter hulp schoot na de hack bij BICS. Het bedrijf telt vandaag 300 medewerkers en had in 2015, vlak voor de overname een omzet van 28,5 miljoen euro. Vandaag werken er meer dan 300 medewerkers. In 2016 sprak Data News nog met Prins over cyberterrorisme, digitale oorlogsvoering en privacy. Dat interview kan je hier nalezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content