Saskia Van Uffelen aan het hoofd van Ericsson Belux

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Saskia Van Uffelen verlaat de Belgische afdeling van het Franse it-bedrijf Bull en gaat Ericsson Belux leiden vanaf 28 april. Daar vervangt ze Michel Roelandts, die benoemd is tot Managed Services Chief Operations Officer op internationaal niveau.

Saskia Van Uffelen verlaat de Belgische afdeling van het Franse it-bedrijf Bull en gaat Ericsson Belux leiden vanaf 28 april. Daar vervangt ze Michel Roelandts, die benoemd is tot Managed Services Chief Operations Officer op internationaal niveau.

Saskia Van Uffelen, een studente lichamelijke opvoeding en pedagogische wetenschappen, heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de ict-sector. Zowel op nationaal als op internationaal vlak bekleedde ze verschillende sales en marketing functies bij bedrijven zoals Xerox, Compaq, HP en Arinso.

In 2008 werd ze aangesteld als ceo van Bull & CSB Consulting voor België en Luxemburg. Daar wist ze de afhankelijkheid van hardwareproducten succesvol af te bouwen, en haar bedrijf om te bouwen tot een provider van diensten en oplossingen. De omzet verdubbelde onder haar bewind tot 80 miljoen euro, het aantal werknemers steeg tot 400.

“In een convergerende wereld waar het alles mobiele communicatie en data is wat de klok slaat, ben ik zeer gemotiveerd om te starten”, zegt Van Uffelen, die niet zo lang geleden nochtans nog benadrukte dat ze aan het hoofd van Bull Belux zou blijven.

“Ericsson speelt al meer dan 100 jaar een belangrijke rol in de ontwikkeling van telecommunicatie. De telecomindustrie transformeert met de komst van 4G & LTE, en we willen graag in de voorhoede blijven om een zinvolle bijdrage te kunnen leveren.”

ICT Woman of the Year

In 2011 werd Saskia Van Uffelen uitgeroepen tot ICT Woman of the Year door Data News. Sinds die verkiezing als vrouwelijk rolmodel wordt ze steeds vaker opgevoerd in de media, en de column die ze vorig jaar schreef over het overlijden van één van haar consultants in De Tijd bracht heel wat emoties los.

In november 2012 schoof minister van Economische Zaken Johan Vande Lanotte Saskia Van Uffelen naar voor als Europese ‘Digital Champion’, ter ondersteuning van EU-commissaris Neelie Kroes.

Om de rol van digitale technologie in België kracht bij te zetten en te promoten, maakt ze alle lokale belanghebbenden warm voor de ontwikkeling van een digitaal educatief systeem. Voorts ijvert ze voor innovatieve e-commerce die nieuwe winstgevende business modellen moet creëren, en een online veiligheid moet garanderen in de digitale wereld.

Saskia Van Uffelen is getrouwd en heeft vijf kinderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content