Saskia Van Uffelen ceo van Bull Belux

Saskia Van Uffelen is sinds deze week de nieuwe ceo van technologieproducent Bull Belux.

Saskia Van Uffelen is sinds deze week de nieuwe ceo van technologieproducent Bull Belux.

Gisteren was haar eerste werkdag. Van Uffelen hield het enkele maanden geleden voor bekeken bij Arinso. Ze gaf toen te kennen dat ze in de smaak viel bij heel wat bedrijven uit de it-sector, en dat ze al in de eindfase zat voor een job als ceo.

Saskia Van Uffelen vervult al meer dan 18 jaar managementfuncties in de it-sector. Eind 2005 stapte de Antwerpse over van HP naar hr-dienstenleverancier Arinso, waar ze de leiding kreeg over de Belgische, de Duitse en de Poolse vestigingen. Vorig jaar prijkte ze nog op het Data News-lijstje met de meest invloedrijke vrouwen uit de Belgische ict-sector.

Van Uffelen stapte op als country manager bij Arinso omdat ze het niet zag zitten op een financiële participatie te nemen in het bedrijf, iets wat haar wel gevraagd werd door de nieuwe eigenaar KKR.

“Het is geen geheim dat durfkapitalisten eisen dat het senior management een flinke financiële participatie neemt in het overgenomen bedrijf”, reageerde van Uffelen na het nieuws van haar vertrek. “Ik zag dat niet zitten, want ik heb twee jaar geleden al geïnvesteerd in een eigen it-bedrijfje Captrack. Op hetzelfde moment geld steken in twee bedrijven, is van het goede te veel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content