Satya Nadella flatert over gelijk loon voor vrouwen

Microsoft-CEO Satya Nadella © AFP

De ceo van Microsoft krijgt stevige kritiek na een uitspraak over gelijk loon voor vrouwen en mannen. Nadien moest nadella zich herpakken.

“Het gaat niet echt over het vragen naar opslag, maar wel om het weten en vertrouwen hebben in het systeem dat je de juiste opslag krijgt naarmate je loopbaan verder gaat.” Dat is de quote die Nadella in de mond nam op het Grace Hopper Celebration of Woman in Computing, een event in de VS. de woorden “Dat is goede karma” maakte het nog extra pijnlijk.

Nadella kreeg al snel kritiek op de uitspraak, onder meer van Maria Klawe, voorzitter van het Harvey Mudd College en bestuurslid bij Microsoft. Uiteraard zette de uitspraak ook Twitter even in vuur en vlam omdat Nadella de indruk wekte dat het probleem van de loonkloof tussen mannen en vrouwen vanzelf wordt opgelost met de tijd.

Intussen nuanceert Nadella zijn eigen standpunt in een publieke memo naar zijn personeel. “Ik heb die vraag volledig verkeerd beantwoord. Ik geloof dat mannen en vrouwen gelijk loon moeten krijgen voor gelijk werk.” Verder zei hij ook dat mensen opslag moeten vragen als mensen zelf denken dat ze het verdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content