Schouppe in poleposition voor Belgacom

Niet langer Jo Cornu, maar Etienne Schouppe maakt de beste kans om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belgacom.

Niet langer Jo Cornu, maar Etienne Schouppe maakt de beste kans om voorzitter te worden van de raad van bestuur van Belgacom.

Dat meldt de krant De Tijd. CD&V mag als grootste Vlaamse meerderheidspartij de nieuwe voorzitter van de telecomgroep leveren, in opvolging van Theo Dilissen, wiens mandaat eind deze maand verstrijkt. En binnen de partij zou de knoop zijn doorgehakt. De gewezen spoorbaas, oud-partijvoorzitter en ex-staatssecretaris Schouppe krijgt de voorkeur op Cornu, die al in de raad van bestuur van Belgacom zit en lang de gedoodverfde opvolger van Dilissen leek.

Schouppe raakte op 13 juni 2010 niet verkozen en werd evenmin opgevist als gecoöpteerd senator. De partijtop vond dat te riskant, omdat tegen Schouppe een gerechtelijk onderzoek liep naar handel met voorkennis in zijn Dexia-aandelen. Onlangs raakte evenwel bekend dat Schouppe niet wordt vervolgd.

Schouppe is 69 en in het charter van Belgacom staat dat bestuurders ontslag moeten nemen nadat ze 70 jaar zijn geworden. Maar in kringen van het bedrijf is te horen dat de politiek daar makkelijk een mouw aan kan passen.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content