Siemens schrapt 16.750 jobs

Ook in België is een bijzondere ondernemingsraad gepland over de herstructureringen.

Ook in België is een bijzondere ondernemingsraad gepland over de herstructureringen.

Het gerucht van enkele weken geleden is min of meer bevestigd. De Duitse groep Siemens gaat wereldwijd 16.750 banen schrappen, voornamelijk in administratieve functies. Dat heeft het concern, na weken van geruchten, dinsdag officieel bekendgemaakt. Siemens is ook in België een belangrijke werkgever, met ongeveer 2.800 personeelsleden (inclusief Luxemburg).

Het concern wil tegen 2010 wereldwijd 12.600 banen schrappen in vooral aan de administratie gelinkte functies. Dat kan doordat het zijn buitenlandse activiteiten gaat clusteren in een twintigtal grensoverschrijdende regio’s. In Europa zouden daarbij ruim 7.000 banen verdwijnen, waarvan de helft in Duitsland.

Daarnaast wil Siemens ook herstructureren in bepaalde afdelingen. Daarbij zullen 4.150 banen verdwijnen, voornamelijk in Europa (1.750 in Duitsland en 1.500 elders in Europa).

Siemens stelt wereldwijd ongeveer 400.000 mensen tewerk. De jobverliezen maken deel uit van plannen om tegen 2010 de kosten met 1,2 miljard euro te verminderen.

Bij Siemens in België is morgennamiddag een bijzondere ondernemingsraad gepland “specifiek over de herstructureringen bij Siemens”. Dat meldt vakbond LBC. De bediendenvakbond vreest voor jobs in de Belgische vestigingen van Siemens, maar heeft nog geen concreet idee om hoeveel jobs het zou kunnen gaan.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content