“Siemens wil duizenden banen schrappen”

Bij het Duitse technologieconcern Siemens zouden de komende tijd duizenden ontslagen kunnen vallen, met name in Europese landen.

Bij het Duitse technologieconcern Siemens zouden de komende tijd duizenden ontslagen kunnen vallen, met name in Europese landen.

Dat bericht de Duitse zakenkrant Börsen Zeitung. Intern wordt al overleg gevoerd over de banenreductie en in oktober of november zou er een officiële aankondiging worden gedaan, klinkt het. De krant vermeldt niet waar het de informatie bemachtigde.

In juli meldde Siemens dat door de economische crisis in Europa aanzienlijk minder nieuwe orders waren binnengekomen. Het bedrijf zei toen dat er in de kosten moet worden gesneden. Wereldwijd werken er meer dan 400.000 mensen bij Siemens.

Het afgelopen jaar had Siemens juist weer nieuw personeel aangenomen. In totaal kwamen er zowat 23.000 nieuwe mensen bij het bedrijf, van wie 6000 in Duitsland.

Een woordvoerder van het bedrijf weigerde commentaar te leveren aan persagentschap AFP, maar meldde dat het bedrijf zoals steeds in oktober een grote bijeenkomst van het kaderpersoneel houdt.

Siemens is ook in ons land actief. In 2011 werkten er 1.769 mensen voor het bedrijf in België en Luxemburg, zo leert het activiteitenverslag van Siemens Belux. Het bedrijf telt vier vestigingen in de Belux, goed voor 1,03 miljard euro omzet.

Bron: Belga

Partner Content