Sinofsky krijgt zwijggeld van Microsoft

In het opstapakkoord tussen Microsoft en de voormalige topman achter Windows 8 staat dat Steven Sinofsky een aardig bedrag krijgt, maar weinig commentaar mag geven.

In het opstapakkoord tussen Microsoft en de voormalige topman achter Windows 8 staat dat Steven Sinofsky een aardig bedrag krijgt, maar weinig commentaar mag geven.

De afspraken tussen beide partijen komen er op neer dat Sinofsky aandelen ter waarde van 14,2 miljoen dollar (10,9 miljoen euro) krijgt. Het gaat om 418.361 aandelen.

De vertrekregeling raakte bekend via een publiek document van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Zoals dat wel vaker gaat in dit soort vertrekregelingen mag Sinofsky niet aan de slag gaan bij bepaalde concurrenten en mag hij zich niet negatief uitlaten over Microsoft. Ook mag hij werknemers of klanten niet overhalen om naar een ander bedrijf of product over te stappen.

Ook dat laatste is geen uitzonderlijke eis, maar ze is wel bijzonder omdat er nog steeds veel vragen zijn over het plotse vertrek van de man. Sinofsky werkte sinds juli 1989 voor Microsoft en was de drijvende kracht achter zes Office-versies, Internet Explorer, Outlook.com en Skydrive.

Als hoofd van de Windows-afdeling (sinds 2009) stond hij ook achter Windows 7 en Windows 8. Maar meteen na het verschijnen van dat besturingssysteem, dat niet bijzonder lovend werd onthaald, trok de man de deur achter zich dicht bij Microsoft.

In een verklaring zegt Microsoft dat het Sinofsky met de verloning vooral wil waarderen voor zijn 23 jaar dienst en zijn leiderschap. De opstapregeling zou gelijkaardig zijn aan die van werknemers die meer dan 15 jaar voor het bedrijf werken en 55 jaar of ouder zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content