Slechts 2 ICT-dames in top 50 zakenvrouwen

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Er staan slechts twee ict-dames in de ‘TOP 50 women in World Business’. Het gaat om Carol Bartz van Yahoo en Chua Sock Koong van Singapore Telecom.

Er staan slechts twee ict-dames in de ‘TOP 50 women in World Business’. Het gaat om Carol Bartz van Yahoo en Chua Sock Koong van Singapore Telecom.

Ict-topvrouwen hebben het niet meteen onder de markt, als we de Top 50 van de belangrijkste bedrijfsleidsters mogen geloven van de Financial Times. Voor de tweede keer op rij is trouwens de Indische Indra Nooyi verkozen als de belangrijkste businessdiva. Nooyi leidt de drankgigant PepsiCo.

Pas op plaats 20 vinden we de eerste ict-corifee. Het gaat om Carol Bartz van Yahoo. Sinds anderhalf jaar is zij er de ceo toen ze oprichter Jerry Yang opvolgde. Eerder maakte Carol Bartz een blitzcarrière bij Autodesk.

Op 23 staat Chua Sock Koong, de ceo van Singapore Telecommunications. Koong begon er als schatbewaarder in 1989 en groeide snel door naar de topfunctie. SingTel was jarenlang ook aandeelhouder van Belgacom.

In de zogenaamde ‘Alternative 50’ staan wel nog vier ict-dames genoteerd. Het gaat om drie bekenden: Oracle-voorzitter Sagra Catz, Facebook-coo Sheryl Sandberg en Cisco-cto Padmasree Warrior. Opvallend ook de Indische Neelam Dhawan, de managing director van Hewlett-Packard India. Dhawan is ook het voorbeeld van de doorstroming van heel wat Indische vrouwen in topfuncties wereldwijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content