Smeergeldzaak fataal voor ceo FalconStor

Ceo ReiJane Huai van opslagspecialist FalconStor is opgestapt.

Ceo ReiJane Huai van opslagspecialist FalconStor is opgestapt.

Huai zou smeergeld betaald hebben aan een klant van het bedrijf. Nadat Huai zijn ontslag bekendmaakte, kelderde het aandeel van FalconStor met 22 procent. Inmiddels heeft de raad van bestuur van FalconStor James McNiel benoemd tot interim-ceo, schrijft Computable.

Huai is erg beslagen in de storage business. Hij werkte eerder als ceo van Cheyenne Software, waar hij grondlegger was van CA’s ARCserve back-up en recovery software. In 1996 kocht CA Technologies Cheyenne. Huai werd toen vice-president bij CA. Later begon hij met FalconStor.

De virtuele appliances van FalconStor worden verkocht via diverse business partners.. Er zijn oem-verbanden met Acer, EMC en Oracle/Sun. FalconStor zegt dat zijn virtuele appliances en gateways open oplossingen zijn en goed kunnen samenwerken met andere merken, zoals EMC, IBM, Symantec, Nexsan en VMware. Zo ondersteunt FalconStor het Open Tape Format.

FalconStor-gebruikers in onze contreien zijn onder meer Sodexho, SD Worx en Techspace Aero. Simac ICT sloot voor België en Luxemburg onlangs een distributiedeal met FalconStor.

Bron: Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content