Sociale onrust houdt aan bij NRB

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Gisteren vond weer een actie van de werknemers plaats op de hoofdzetel van het Waalse it-dienstenbedrijf NRB. De sociale onrust geraakt er maar niet van de baan.

Gisteren vond weer een actie van de werknemers plaats op de hoofdzetel van het Waalse it-dienstenbedrijf NRB. De sociale onrust geraakt er maar niet van de baan.

Al een jaar heerst er onrust bij het personeel van NRB. Belangrijkste reden is een besparingsplan dat al enige tijd op tafel ligt. Een rapport van McKinsey wees in het voorjaar uit dat er 8,5 miljoen euro op 3 jaar moest bespaard worden. In maart wisten de bonden al uitstel te bekomen op het loonbesparingsplan van de directie.

Gisteren verzamelden de NRB-werknemers in Luik voor de poorten. De BBTK-vakbond schoof nogmaals de eisen naar voren: geen besparingen als er geen toekomstperspectieven zijn en er geen echt degelijk beheer van het bedrijf komt. In een persbericht noemt de vakbond de directie ‘niet capabel een geloofwaardig businessplan uit te werken waarmee de toekomst van de bijna 600 werknemers van dit bedrijf kan gegarandeerd worden’.

Op 10 november was er ook al staking in de vesting van NRB in Naninne. Na het beëindigen van het contract met (enige klant) Service Public de Wallonie heeft er als gevolg dat de vestiging waarschijnlijk in maart 2011 zal moeten sluiten. De job van zo’n 30 mensen is er bedreigd.

NRB is de historische ict-partner van Ethias. Het bedrijf nam deze zomer Dexia-dochter Adinfo (Cevi, Logins, Adehis) over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content