Staking bij Stefanini van de baan

Bij het callcenter Stefanini in Evere, waar 182 mensen zouden …

Bij het callcenter Stefanini in Evere, waar 182 mensen zouden worden ontslagen, is de staking gisterennamiddag opgeheven. De vakbonden kregen de belofte dat er woensdag een vergadering zal

worden belegd met alle zeven betrokken partijen, gecoördineerd door Belgacom.

Dat maakte secretaris Geert Haverbeke van de socialistische vakbond bekend. Het personeel is sinds maandagnamiddag op vrijwillige basis weer aan de slag, vanaf deze ochtend werkt het callcenter weer op volle kracht, zegt Haverbeke.

Stefanini werkt in grote mate voor Belgacom, maar dat contract loopt op 31 januari volgend jaar formeel af. Hierdoor zouden meer dan 180 werknemers hun baan verliezen, zo raakte vorige week bekend. De bonden beslisten het werk neer te leggen. Ze hadden gisteren een ontmoeting met verantwoordelijken van Belgacom.

“Die hebben zich geëngageerd om op woensdag een vergadering te beleggen met de vijf callcenters die onze activiteit gaan overnemen. Ook Belgacom en de directie van Stefanini zullen er aanwezig zijn”, aldus Haverbeke.

De vakbonden hopen er afspraken te maken zodat de andere callcentra prioritair personeel van Stefanini aanwerven bij uitbreiding van hun activiteit, “waarbij ook rekening gehouden wordt met de bestaande contracten”. Daarnaast hopen de vakbonden dat de afbouw gecontroleerd zou verlopen. “Het gaat om een collectief ontslag, maar we hopen op een gefaseerde afbouw waar het belang van het personeel voorop staat”, aldus de secretaris.

Van de eigen directie kwamen er nog geen beloftes. Belgacom, om wiens dienstverlening het gaat, zou zich geëngageerd hebben de onderhandelingen te coördineren.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content