Steve Jobs postuum geëerd met Medal of Freedom

Steve Jobs bij de introductie van de iPhone in 2007.
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Apple-medeoprichter en ex-CEO Steve Jobs is door de Amerikaanse president Joe Biden postuum geëerd met de Presidential Medal of Freedom. Dat is de hoogste onderscheiding die een burger in de Verenigde Staten te beurt kan vallen. Jobs overleed in 2011 op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

De Presidential Medal of Freedom wordt toegekend aan personen die ‘op voorbeeldige wijze hebben bijgedragen aan de welvaart, waarden of veiligheid van de Verenigde Staten, de wereldvrede of andere belangrijke maatschappelijke, publieke of private inspanningen hebben geleverd’.

Pixar en Disney

Volgens het Witte Huis zijn de uitvindingen van Steve Jobs enorm bepalend geweest voor de manier waarop de wereld vandaag communiceert. Jobs stond mee aan de wieg van de eerste computers met grafische interface en muis, veranderde de muziekindustrie met de iPod en iTunes, en zorgde met de iPhone en Apple App Store voor een ware revolutie in mobiele telefonie. Jobs, half Syrisch en half Amerikaans, was in zijn carrière ook CEO van animatiestudio Pixar en zetelde voorts in de raad van bestuur van Disney.

‘Steve was een visionair die ons uitdaagde om de wereld niet te zien voor wat ze is, maar voor wat ze zou kunnen worden’, stuurde Apple-topman Tim Cook donderdag via een tweet de wereld in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content