Steve Jobs weer ziek thuis

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Voor een derde keer al moet Steve Jobs, ceo van Apple, met ziekteverlof gaan.

Voor een derde keer al moet Steve Jobs, ceo van Apple, met ziekteverlof gaan. Coo Tim Cook neemt opnieuw tijdelijk de leiding in handen.

Na een diagnose van pancreaskanker in 2004 en een zes maanden lang ziekteverlof in 2009 (voor onder meer een levertransplantatie), is dit dus een derde keer dat Steve Jobs (55) meldt om medische redenen verlof te nemen. Hij kondigde dit aan in een mededeling aan het personeel, zoals op de website van Apple werd gemeld. Ook nu weer, zoals in 2009, geeft hij tijdelijk het roer in handen van coo Tim Cook, die toen overigens een goede beurt maakte.

Jobs stelt wel uitdrukkelijk dat hij aanblijft als ceo en zal “betrokken blijven bij de strategische beslissingen voor het bedrijf.” De beurs in de VS was gesloten op het ogenblik van de aankondiging, maar in Europa ging het aandeel van Apple wel omlaag.

De mededeling geeft niet aan hoelang Jobs met ziekteverlof zal blijven, maar allicht zal hij dus niet aanwezig zijn op de voorstelling van de tweede versie van de iPad, die algemeen kortelings (februari?) wordt verwacht. De vermelding dat Cook en zijn team de “opwindende plannen voor 2011” goed zal verwezenlijken, zou allicht op een langere periode kunnen wijzen, maar dat is wel speculatie.

Steve Jobs eindigde zijn boodschap met het begrijpelijke verzoek dat men “respect zou betuigen voor zijn privacy en deze van zijn familie.” Steve Jobs is getrouwd en heeft drie kinderen. Uit een vorige relatie heeft hij voorts nog een dochter, die eertijds naar verluidt haar naam – Lisa – aan de voorloper van de Mac gaf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content