Stoelendans bij Microsoft Belux

- © Reuters

Microsoft België heeft een nieuwe verantwoordelijke aangesteld voor Marketing & Operations. Ook voor Developer Experience & Evangelism, het MIC en MIC Vlaanderen is er een nieuwe topman.

Olivier Van Duüren wordt hoofd Marketing & Operations bij Microsoft Belux. Daarmee volgt hij Ervan Pouliquen op die de afdeling de afgelopen vier jaar leidde. Hij begon in juli als Western Europe Specialist Team Unit Lead.

Van Duüren werkt al 21 jaar voor Microsoft en was in die periode onder meer verantwoordelijk voor verkoop, strategie, consumenten, online, retail, kmo’s en grote klanten. Bij begon in de Benelux maar werkte onder meer in Parijs, Londen, New York en Seattle voor Microsoft. Nu keert hij terug naar het kantoor in Zaventem.

Erik Kerkhofs wordt voortaan Director Developer Experience (DX) and Evangelism bij Microsoft Belux. Zijn verantwoordelijkheid bestaat er in om ontwikkelaars, zowel starters, studenten, professionals als bedrijven, mee te krijgen in het ontwikkelverhaal van Microsoft. In die functie volgt hij Luc Van De Velde op die vorig jaar vertrok en sinds kort ceo van RecoMatics is.

Microsoft Innovation center

Kerkhofs werkt al tien jaar voor Microsoft, in zijn meest recente rol als verkoopdirecteur voor de publieke sector. Naast hoofd van de DX-afdeling wordt hij ook verantwoordelijk voor alle Microsoft Innovation Centers (MIC) in België.

Ook leert onze redactie dat er ook bij de Vlaamse Microsoft Innovation Centers, in Kortrijk en Genk, een nieuw hoofd is aangesteld. Hier volgt Tom Braekeleirs An Tanghe op. Hij zal daarbij rapporteren aan Kerkhofs. Opmerkelijk want Tanghe was pas sinds februari aangesteld als director voor MIC Vlaanderen, maar ruilde die job in juli een functie bij iMinds.

Begin deze maand maakte ook Dorien Aerts, Chief Marketing Officer bij Mobile Vikings de stap naar Microsoft. Zij is er marketingverantwoordelijke voor de KMO-markt.

Tot slot keert ook Michael Kögeler terug naar Belgische bodem. Hij werd vier jaar geleden General Manager Marketing & Operations voor het Midden-Oosten en Afrika, maar keerde op 1 juli terug naar het Belux hoofdkantoor. Van daaruit wordt hij General Manager van verschillende landen in Centraal- en Oost-Europa (CEE).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content