Telenet herschikt interne organisatie

. © Telenet

Telenet wil zichzelf omvormen tot ‘agile’ organisatie. Een derde van het personeel zal op een andere manier gaan werken. Tegelijk neemt het bedrijf afscheid van twee ervaren topmensen.

Minder hiërarchie, kleinere en wendbare teams die meer autonomie krijgen. Dat staat er voor een derde van de Telenet-werknemers in het vooruitzicht in het voorjaar van 2020. Telenet wil zo beter inspelen op snel veranderend gedrag van de klant, sneller naar de markt kunnen trekken en ook de werknemers gemotiveerd houden.

Een eerste test, die in februari van dit jaar begon, leverde goede resultaten op waardoor er nu groen licht is om het project breder uit te rollen. Dat gaat ook gepaard met bijscholing, coaching en communicatie.

‘Geen ontslagen’

Telenet benadrukt dat de herstructurering geen ontslagronde is. Al geven de vakbonden aan De Tijd wel mee bezorgd te zijn dat de oefening alsnog wordt gebruikt om jobs te schrappen.

Wel verdwijnen er twee topfuncties in onderling overleg. Senior vicepresident human resources Claudia Poels en executive vicepresident & general counsel Luc Machtelinckx verlaten het bedrijf. Chief Corporate affairs Ann Caluwaerts zal hun taken overnemen.

Volgens Telenet werd de nieuwe manier van werken doorgesproken in de organisatie en gaven de twee kort na de zomer al aan om niet mee te gaan in het verhaal. Wel blijven ze nog aan tot het voorjaar van 2020.

Poels, die sinds 2008 voor het bedrijf werkt, wordt door Telenet bedankt voor haar werk achter de geïntegreerde bedrijfscultuur en de employee engagement bij Telenet. Machtelinckx, die twintig jaar voor het bedrijf werkte, was dan weer sterk betrokken bij vrijwel alle grote uitbreidingen van het bedrijf, gaande van het opkopen van de kabelnetwerken, de overname van Base, Canal+ en recenter De Vijver Media, SFR en Nextel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content