Telenet schudt directie door elkaar

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Telenet heeft heel wat herschikkingen doorgevoerd in het directiecomité.

Telenet heeft heel wat herschikkingen doorgevoerd in het directiecomité. Executive Vice President Marketing Saskia Schatteman verlaat het bedrijf.

Duco Sickinghe blijft, ondanks verleidingspogingen van KPN, de ceo van Telenet en de cfo is nog steeds Renaat Berckmoes. Daarnaast zijn er wel wat verschuivingen in het directiecomité, dat voortaan 10 in plaats van 8 leden telt. Zo wordt voormalig Executive Vice President Technology & Solutions Jan Vorstermans nu chief operating officer van het bedrijf. Patrick Vincent wordt Chief Commercial Officer.

Saskia Schatteman, nog maar sinds begin april 2009 aan de slag als Executive Vice President Marketing en het jaar voordien bij De Lijn nog verkozen als Marketeer van het Jaar, verlaat het bedrijf. Haar functie wordt verdeeld over verschillende mensen. Herbert Vanhove wordt als Senior VP Product Management verantwoordelijk voor de productontwikkeling. Inge Smidts wordt aangesteld als Senior VP Residential Marketing en krijgt de verantwoordelijkheid over de residentiële business.

Ronny Verhelst zal als hoofd van de mobiele divisie en media deel gaan uitmaken van het directiecomité, net als Martine Tempels als verantwoordelijke voor de b2b-poot van Telenet, Telenet Solutions. De andere directieleden zijn Luc Machtelinckx (EVP General Counsel) en Claudia Poels (SVP Human Resources).

De herpositionering van het directiecomité past volgens het bedrijf in het snel evoluerende digitale landschap. “Telenet wil dichter staan bij de nieuwe trends en de klant (…) Deze herpositionering zal een nog snellere vernieuwende en proactievere aanpak mogelijk maken”, luidt het.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content