Thales snoept Gemalto af van Atos

© iStock

Niet Atos maar Thales mag de Nederlandse simkaartenmaker Gemalto overnemen. De Franse multinational legt daarvoor 4,6 miljard euro, op tafel.

Thales biedt 51 euro per aandeel dat het in cash zal betalen voor alle aandelen. De bedoeling is dat simaartenmaker Gemalto zo samen met de digitale poot van Thales een nieuwe business unit zal vormen. Al zijn er momenteel geen intenties om de merknaam te wijzigen.

Gemalto, dat wordt geleid door Philippe Vallée, telt 15.000 werknemers. Thales telt er 64.000. De overnemer verwacht zo’n drie miljard extra omzet door de overname bovenop de bijna 15 miljard euro die het vandaag haalt. Tegelijk uit Thales de intentie dat het geen jobs wil schrappen, tenminste tot 2019.

Thales zegt dat het de afgelopen drie jaar al een miljard euro investeerde in digitale technologie rond connectivity, cybersecurity, data analytics en AI. Het nam hiervoor onder meer Sysgo, Vormetric en Gusavus over.

Met de overname is Thales Atos te slim af. Die laatste bood eind november 4,3 miljard euro, wat Gemalto vervolgens in overweging nam, maar vorige week afwees. Bij die afwijzing zei Gemalto dat het bod te laag was en dat het bedrijf beter op eigen kracht verder zou gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content