Thierry Bertrand is de nieuwe CIO van het Waalse Gewest

Thierry Bertrand is onlangs officieel benoemd als nieuwe directeur van de ict-afdeling van de SPW (service public de Wallonie).

Thierry Bertrand is onlangs officieel benoemd als nieuwe directeur van de ict-afdeling van de SPW (service public de Wallonie).

Het aanduiden van een nieuwe ‘CIO’ van het Waalse Gewest heeft heel wat voeten in de aarde gehad. De benoeming was nodig geworden na de ‘modernisering’ van de Waalse administratie, met de fusie van het MRW (ministère de la Région wallonne) en het MET (ministère de l’Equipement et des Transports) en dus ook die van hun respectievelijke it-teams.

Thierry Bertrand, voordien it-directeur van het MRW, kwam al snel als winnaar van de selectie uit de bus. Een selectie die overigens slechts 4 kandidaten telde. Maar de benoeming bleef aanslepen omdat die door de regering in de ‘gemeenschappelijke pot’ werd gedropt van benoemingen en promoties van toplui. In die pot spelen de ‘politieke evenwichten’, zoals gebruikelijk bij dergelijke procedures, een grote rol.

Tijdens de overgangsperiode was Edmond Dimartinelli de it-directeur ad interim. Thierry Bertrand vervulde in die tussentijd de functie van directeur softwareoplossingen en projecten. Hij zette in die hoedanigheid verscheidene vergaderingen op poten om een ‘Transitieplan’ uit te werken voor het loskomen van de GIEI. Op die vergaderingen waren onder meer ook verantwoordelijken van de ict-afdeling van de SPW aanwezig, van ETNIC (Franse Gemeenschap), van EasiWal en van het consortium dat de voorafgaandelijke audit had uitgevoerd dat in 2008 leidde tot de beëindiging van de samenwerking met de GIEI.

Voortaan heeft Thierry Bertrand 3 pijlers van de Waalse ict onder z’n hoede : ict-architectuur en -security, ict-beheer en softwareoplossingen en projecten. De regering verwacht ook van hem dat hij het heikele dossier van de GIEI vaart geeft en de transitie leidt naar een weer deels in huis genomen ict.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content