Tim Cook gaat Bill Gates achterna door geld aan goede doelen te schenken

Tim Cook © Reuters

Apple-kopman Tim Cook treedt in de voetsporen van Bill Gates: hij gaat een deel van zijn vermogen weggeven aan goede doelen.

Volgens Fortune Magazine, dat het nieuws naar buiten bracht, is Cook van plan een groot deel van zijn vermogen te schenken aan liefdadigheidsinitiatieven. Momenteel reserveert hij nog wel een deel van het geld om de schoolopleiding van zijn nu 10 jaar oude neefje te kunnen betalen.

Select groepje met Gates, Zuckerberg en Sergey Brin

In de VS is er een klein clubje miljardairs en miljonairs uit de technische sector dat gelooft in het weggeven van vermogen om daarmee anderen te helpen. Bill Gates is de bekendste van het stel. Samen et zijn vrouw Melinda heeft Gates inmiddels al 30,2 miljard dollar uitgegeven aan goede doelen. Forbes heeft becijferd dat dat 37 procent van zijn vermogen is.

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, heeft intussen 1,5 miljard dollar geschonken, dat is 4 procent van zijn vermogen. De groep filantropen bestaat verder uit mede-oprichter van Google Sergey Brin, oprichter van eBay Pierre Omidyar en chippionier Gordon Moore.

Steve Jobs wilde niet weten van liefdadigheid

Cook zit ‘in de onderste regionen’ van de groep. Hij is niet bepaald een miljardair, met een jaarsalaris van 1,75 miljoen dollar.

Het is wel opvallend dat hij geld wil geven aan liefdadigheid, iets waar zijn voorganger Jobs nooit van wilde weten.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content