Toekomst Dexia Technology Services verzekerd

© belga
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Het ict-filiaal van de Dexia-groep, Dexia Technology Services (kortweg DTS), zou garanties gekregen hebben voor de continuïteit van zijn activiteiten voor de bank- en verzekeringspoot. DTS telt zo’n 500 mensen, vooral in België maar ook in Luxemburg, die it-diensten leveren aan de Dexia-groep. Of moeten we ‘leverden’ schrijven, aangezien de groep ontmanteld is? Wat met die ‘geprivilegieerde’ klant? Blijkt immers dat DTS geen deel uitmaakte van de overnameovereenkomst van Dexia Bank door de Belgische Staat, net zoals de werknemers van de Holding en Dexia Asset Management.

Het ict-filiaal van de Dexia-groep, Dexia Technology Services (kortweg DTS), zou garanties gekregen hebben voor de continuïteit van zijn activiteiten voor de bank- en verzekeringspoot.

DTS telt zo’n 500 mensen, vooral in België maar ook in Luxemburg, die it-diensten leveren aan de Dexia-groep. Of moeten we ‘leverden’ schrijven, aangezien de groep ontmanteld is? Wat met die ‘geprivilegieerde’ klant? Blijkt immers dat DTS geen deel uitmaakte van de overnameovereenkomst van Dexia Bank door de Belgische Staat, net zoals de werknemers van de Holding en Dexia Asset Management.

Volgens Jean-Michel Cappoen, secretaris-generaal van de Setca/BBTK-vakbond, is er tijdens de ondernemingsraad van gisteren een principeakkoord gevonden met de directie over het exclusiviteitscontract voor de it-diensten. DTS ondersteunde overigens niet de activiteiten van Dexia in Turkije, waar ze een eigen it-dienst hadden. Ook werkte DTS niet meer voor de andere entiteiten van de Dexia-groep en was het gestopt met diensten te leveren aan derden.

Het blijft natuurlijk nog ‘maar’ een principeakkoord, onderstreept Cappoen. “Dat moet nog afgerond worden, maar het biedt garanties voor zowel de bank- en verzekeringspoot – waarvoor de diensten verzekerd zijn – als voor het personeel dat aan de slag zal kunnen blijven bij DTS.”

Het akkoord was welkom aangezien “het personeel in beroering was” en het sociale klimaat (opnieuw) achteruit was gegaan bij DTS. Dat wordt sinds de zomer van 2010 geleid door Danny Janssens, die na heel wat gedoe en geschuif Alain De Frenne was komen vervangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content