Topman Acer stapt op na recordverlies in derde kwartaal

J.T. Wang, de bestuursvoorzitter en CEO van de Taiwanese computerfabrikant Acer treedt af na de bekendmaking dinsdag dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal een recordverlies heeft geleden en banen gaat schrappen.

J.T. Wang, de bestuursvoorzitter en CEO van de Taiwanese computerfabrikant Acer treedt af na de bekendmaking dinsdag dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal een recordverlies heeft geleden en banen gaat schrappen. Wang wordt op 1 januari vervangen door huidig president Jim Wong. Hij wil wel nog tot eind juni voorzitter van de raad van bestuur blijven.

Acer leed in het derde kwartaal een nettoverlies van 13,1 miljard Taiwanese dollar (330 miljoen euro), het grootste verlies ooit voor het bedrijf. Dat negatieve resultaat was voor een groot deel het gevolg van afschrijvingen op een aantal overnames. Het bedrijf is ook hard getroffen door de slabakkende pc-markt: een van de belangrijkste Acer-producten, de netbook, verkoopt zo goed als niet meer door de opkomst van de tablets.

Acer kondigde aan 7 procent van het wereldwijde personeelsbestand te schrappen om kosten te besparen. Bij de gehele Acergroep werken zo’n 8.000 mensen. Voorts maakte het bedrijf bekend 136 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. (Belga)

Partner Content