Topman HTC doet stap terug

Peter Chou gaat een aantal van zijn taken doorgeven aan voorzitster Cher Wang. Chou blijft CEO maar gaat zich meer toeleggen op producten en innovatie.

Beide topmensen lichten de toekomst van HTC toe in een interview met de Financial Times. Daarin wordt duidelijk dat Wang zich gaat toeleggen op de minder sexy taken van het bedrijf zoals sales, marketing, logistiek en de klantendienst. Intussen mag Chou zich concentreren op de toestellen zelf.


Het duo geeft toe dat HTC voor grote uitdagingen staat. De smartphonemaker moet opboksen tegen Apple en Samsung. Maar Chou zegt in de krant dat het verlies aan marktaandeel vaak komt van het instap- en middensegment. De nieuwe taken van Chou betekenen dus ook meer aandacht voor dat middensegment, in plaats van enkel voor smartphones die 650 euro kosten.

Verder in het gesprek met de Financial Times laat het duo uitschijnen dat er ook andere toestellen zitten aan te komen zoals tablets en draagbare technologie zoals de Galaxy Gear. Chou omschrijft het als een “kritiek segment voor ons”. Al doet hij geen uitspraken over concrete producten.

Wel is hij zeer nuancerend voor zogenaamde wearable tech. Zo zou htc jaren geleden al hebben samengewerkt met Microsoft rond zo’n product, maar acht hij zelfs nu het nog te vroeg voor een grote doorbraak. Chou gelooft in slimme horloges en soortgelijke producten, maar op dit moment is het voor hem weinig meer dan een gadget.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content