Topman Telindus International weg bij Belgacom

William Mosseray, de ceo van Telindus International, verlaat na 17 jaar de Belgacom-groep. Hij zit eveneens in de raad van bestuur van Belgacom International Carrier Services.

William Mosseray, de ceo van Telindus International, verlaat na 17 jaar de Belgacom-groep. Hij zit eveneens in de raad van bestuur van Belgacom International Carrier Services. William Mosseray werd in 1993 binnengehaald door de toenmalige Belgacom-topman John Goossens en werd vooral voor strategische taken ingezet. Zo werkte hij mee aan de Turbo-reorganisatie en werd hij ingezet bij partner Ameritech. Toen Didier Bellens begin 2003 aan boord kwam, moest hij een stap terugzetten en viel hij uit het managementcomité. Mosseray, die omschreven wordt als bijzonder intelligent maar erg afstandelijk, werd verantwoordelijk voor het Horizon-besparingsproject.

In 2008, toen Telindus topman Ronald Everaert bedankt werd voor zijn diensten, werd William Mosseray eerst ad interim en later volledig ceo van Telindus International. Hij sloot heel wat kantoren en beperkte de activiteiten van de integrator tot een vijftal landen. Dat proces is nu afgerond. Mosseray blijft nog tot juni in dienst bij Belgacom om de opvolging te verzekeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content