Topvrouwen verdienen meer in IT dan elders

Vrouwen met een hoge functie in grote bedrijven verdienen nog altijd minder dan mannen in dezelfde positie. Al blijkt het bij IT-bedrijven minder erg aan toe te gaan.

Vrouwen met een hoge functie in grote bedrijven verdienen nog altijd minder dan mannen in dezelfde positie. Al blijkt het bij IT-bedrijven minder erg aan toe te gaan.

De cijfers zijn afkomstig van Bloomberg die ze uit de Standard & Poor’s 500 Index haalde. Onder de vijf bestbetaalde mensen in de 500 grootste bedrijven zitten slechts 198 vrouwen, een schamele acht procent. In die topfuncties verdienen vrouwen gemiddeld 5,3 procent of 18 procent minder dan mannen.

Als we kijken naar wie de vrouwelijke grootverdieners zijn in het bedrijfsleven, dan komen we regelmatig in de IT-sector terecht. De best betaalde topvrouw is Oracle-CFO is Safra Catz (51,7 miljoen dollar), op de tweede plaats staat Marissa Mayer (CEO Yahoo) met 36,6 miljoen dollar. Al merkt Bloomberg op dat hun vergoedingen eerder uitzonderingen zijn.

In de top 20 van bestbetaalde vrouwen vinden we 7 namen uit de IT-sector terug. Naast Catz en Mayer vinden we onder meer IBM’s CEO Virginia Rometty, goed voor de 7e plaats en 16,18 miljoen dollar per jaar. Meg Whitman staat één plaats lager als hoofd van HP en goed voor 15,36 miljoen euro.

Renee James, verantwoordelijk voor software bij Intel, strijkt 15,3 miljoen dollar op. Goed voor een 10e plaats. Ursula Burns, hoofd van Xerox staat op nummer 14 met 13,07 miljoen dollar. Marillyn Hewon, COO van Lockheed Martin staat op een gedeelde 18e plaats met 11,39 miljoen dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content