U heeft beslist: dit is de top drie CIO’s

Els Blaton van Axa, Sabine Everaet van Coca Cola Europe en Daniel Lebeau van GSK Biologicals. Dat zijn de drie namen die in aanmerking komen voor de titel ‘CIO of the Year 2010′. Op 24 november weten we wie die titel wint. Wie volgt Christiaan De Backer van de TomTom groep op als de cio van het jaar? Meer dan 4.100 lezers stemden deze keer voor hun favoriete cio. Het was geen makkelijke keuze. De lijst van de top 10 cio’s die samengesteld werd door de Data News redactie op basis van talrijke gesprekken in de sector, bestond uit bijzonder sterke figuren. Zij moeten blijk geven van visie, strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid. En slagen er ook in om de zakelijke strategie van hun bedrijf te vertalen in een betere it-dienstverlening.

Els Blaton van Axa, Sabine Everaet van Coca Cola Europe en Daniel Lebeau van GSK Biologicals. Dat zijn de drie namen die in aanmerking komen voor de titel ‘CIO of the Year 2010’. Op 24 november weten we wie die titel wint.

Wie volgt Christiaan De Backer van de TomTom groep op als de cio van het jaar? Meer dan 4.100 lezers stemden deze keer voor hun favoriete cio. Het was geen makkelijke keuze. De lijst van de top 10 cio’s die samengesteld werd door de Data News redactie op basis van talrijke gesprekken in de sector, bestond uit bijzonder sterke figuren. Zij moeten blijk geven van visie, strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid. En slagen er ook in om de zakelijke strategie van hun bedrijf te vertalen in een betere it-dienstverlening.

Opvallend is dat de twee vrouwen in het overzicht allebei doorstromen tot de top 3. Voor Els Blaton, de cio van Axa België, is het een bevestiging. Zij stond ook reeds in 2007 en 2008 in de top 3 cio’s van het jaar. Nieuwkomer is Els Everaet, Europe Group cio van Coca Cola. Zij klom in januari vorig jaar naar deze topfunctie om de it-transformatie binnen de groep te versnellen. Daniel Lebeau, de vice president management and information systems bij GSK Biologicals, behoorde vorig jaar reeds tot de top 10, maar dringt nu voor het eerst door tot het triumviraat.

Op 28 oktober zal de grand jury onder leiding van UA-professor Carlos De Backer de moeilijke knoop moeten doorhakken over wie nu precies de titel in de wacht zal slepen. Een kleine maand later, op woensdag 24 november vindt in het Belgacom Surfhouse de uitreiking plaats.

Het uitgebreid portret van de drie cio-kandidaten, de samenstelling van de jury en alle informatie over het event vindt u op www.ictmanagercontest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content