U koos de top-3 ‘CIO of the Year’

Kurt De Ruwe van Bayer Material Science, Sabine Everaet van Coca Cola Europe en Bart Sijnave van UZ Gent. Dat is de top 3 van de Belgische cio’s. De winnaar wordt op 25 november officieel bekend gemaakt. Wie volgt Daniel Lebeau (GSK Vaccins) op als cio van het jaar? Zowat 2.400 lezers stemden dit jaar op tien prominente it-verantwoordelijken. Die werden geselecteerd op basis van visie, strategisch inzicht, leadership en persoonlijkheid. Ook de aanwezigheid en inzet binnen gebruikersgroepen en cio-verenigingen spelen daarbij een rol.

Kurt De Ruwe van Bayer Material Science, Sabine Everaet van Coca Cola Europe en Bart Sijnave van UZ Gent. Dat is de top 3 van de Belgische cio’s. De winnaar wordt op 25 november officieel bekend gemaakt.

Wie volgt Daniel Lebeau (GSK Vaccins) op als cio van het jaar? Zowat 2.400 lezers stemden dit jaar op tien prominente it-verantwoordelijken. Die werden geselecteerd op basis van visie, strategisch inzicht, leadership en persoonlijkheid. Ook de aanwezigheid en inzet binnen gebruikersgroepen en cio-verenigingen spelen daarbij een rol.

Het wordt geen makkelijke keuze voor de jury want de top-3 bestaat uit bijzonder sterke figuren. De 44-jarige West-Vlaming Kurt De Ruwe is de cio van Bayer Material Science en prijkte in het Duitse magazine CIO onlangs nog in de lijst van ‘Best CIO of the Decade’. Sinds 2007 woont hij in Leverkusen waar hij voor Bayer aanvankelijk het hele SAP-project moest uitrollen. Hij was de eerste niet-Duitser in het management. Eerder werd hij bij de Amerikaanse chemicaliënproducten ICI/Huntsman in 2003 gelauwerd door Data News als it-manager van het jaar bij grote ondernemingen.

De eveneens 44-jarige Sabine Everaet staat voor het tweede jaar op rij in de top-3 van Belgische cio’s. Na een baan bij KPMG en PricewaterhouseCoopers, stak ze in 1995 van wal bij de drankengigant Coca Cola waar haar energie en passie snel opgemerkt werd. Ze leidde heel wat outsourcingsprojecten en werd twee jaar geleden cio voor Europa. Vorig jaar behoorde ze tot de genomineerden van de ‘European CIO of the Year’, georganiseerd door CIOnet.

En Bart Sijnave is evenmin een onbekende. Hij staat voor de derde keer in de top-3 van Belgische cio’s (in 2007 en 2008). De 38-jarige doctor in de computerwetenschappen is onlosmakelijk verbonden met het Universitair Ziekenhuis van Gent. Hij maakte wel een korte passage bij Lernout & Hauspie en werd door Jan Deprest weggeplukt voor Fedict, maar het elektronisch patiëntendossier werd grotendeels mede onder zijn impuls ontwikkeld. Voor het Collaboratief Zorgplatform (CoZo) kreeg hij onlangs een ‘e-Health Award’ voor de beste samenwerking.

De jury, onder leiding van voorzitter professor Carlos De Backer van de Universiteit van Antwerpen, zal de knoop moeten doorhakken. Op 25 november, tijdens het ict manager event in de Brusselse Wide Gallery, weten we wie ‘CIO of the Year 2011’ wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content