Uber verliest twee bestuursleden

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Twee bestuursleden van Uber, Arianna Huffington en Matt Cohler, stappen op.

Uber is twee van zijn bestuursleden kwijt. Arianna Huffington, oprichtster van The Huffington Post en momenteel oprichtster en CEO van anti-burnoutbedrijf Thrive Global, trekt de deur achter zich dicht. Ook Matt Cohler, CEO van Benchmark, verlaat de Raad van Bestuur.

Huffington geeft aan dat haar nieuwe bedrijf, Thrive, stevig groeit en meer van haar tijd vereist. Cohler geeft niet meteen een reden voor zijn vertrek, maar zegt alvast uit te kijken naar de toekomst van Uber. Met het vertrek van Cohler heeft Benchmark, een van de grootste investeerders in Uber, niet langer een zitje in de Raad van Bestuur.

Beide bestuursleden vallen op om de rol die ze speelden in het bij momenten theatrale verleden van Uber. Arianna Huffington wordt gezien als een trouwe bondgenote van Uber oprichter Travis Kalanick, die eind 2017 opstapte temidden van een hoop controverse rond onder meer een giftige bedrijfscultuur. Cohler startte vorig jaar dan weer een rechtszaak tegen diezelfde Kalanick, voor fraude, die ondertussen weer is afgevoerd.

Volgens Uber vertrekken beide bestuursleden uit eigen wil en is er van ruzie geen sprake.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content