Ulrich Penzkofer verlaat NRB

Ulrich Penzkofer, CEO van NRB. © NRB

De ceo van de NRB groep verlaat deze zomer het bedrijf. Hij beschouwt zijn opdracht als volbracht nu het bedrijf weer een toekomstperspectief heeft.

Penzkofer begon in februari 2012 bij de ict-dienstverlener waar hij Guy Uerlings opvolgde. In totaal was hij vier jaar ceo en deed hij vier overnames, waaronder de Trasys Group. Vandaag heeft het bedrijf, een dochter van Ethias, een omzet van 300 miljoen euro met tweeduizend medewerkers.

“Ik ben zeer tevreden over het werk dat ik bij NRB heb kunnen doen”, zegt Penzkofer in een verklaring. “De resultaten spreken voor zich en mijns inziens heeft NRB opnieuw een sterk toekomstperspectief. Mijn opdracht als ’turnaroundmanager’ zit er dan ook op. Het was trouwens nooit de bedoeling dat ik dit bedrijf zou blijven leiden op de lange termijn. Alle elementen zijn er nu om NRB nog sterker en competitiever te maken waardoor het alle kansen krijgt om succesvol te zijn in de bijzonder competitieve it-sector.”

Penzkofer is geboren in 1959 en werkte het merendeel van zijn carrière bij ict-bedrijven. Voor hij naar NRB trok was hij ceo van Siemens IT Solutions & Services in België en Luxemburg.

De aftredende topman dankt uitdrukkelijk het personeel en de aandeelhouders van het bedrijf. Een opvolger is momenteel nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content