Ulrich Penzkofer vervangt Guy Uerlings aan het hoofd van NRB

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Tegen eind april 2012 laat Guy Uerlings, ceo van de Luikse it-dienstenleverancier NRB, zijn stoel aan Ulrich Penzkofer, de ex-baas van Siemens IT Solutions & Services.

Tegen eind april 2012 laat Guy Uerlings, ceo van de Luikse it-dienstenleverancier NRB, zijn stoel aan Ulrich Penzkofer, de ex-baas van Siemens IT Solutions & Services.

Guy Uerlings vertrekt op 30 april 2012 bij NRB, maar blijft wel voorzitter van de raad van bestuur van Adinfo en van de operationele entiteiten CEVI, Logins en Adehis, evenals van xperthis, dat recent werd opgericht. Hij wordt vervangen door Ulrich Penzkofer, die op 1 februari aan boord komt bij NRB. Hij wordt voorzitter van het directiecomité op 1 maart.

Die benoeming betekent een grote verandering voor NRB. Het bedrijf werd opgericht in 1987 om de ict van verzekeraar Omob (nu Ethias) en van 3 Luikse intercommunales te verzorgen. In de loop van de jaren is het bedrijf incontournable geworden in de Luikse en Waalse ict-wereld, met onder meer het GIEI-contract voor het Waalse Gewest (dat in 2008 werd opgezegd).

Het bedrijf heeft zich intussen gediversifieerd – zowel geografisch, als op vlak van diensten, als op vlak van sectoren – maar het blijft een grote speler in de publieke en energiesector. In 2010 draaide het bedrijf een omzet van ruim 170 miljoen euro met zowat 900 werknemers.

Het einde van het Uerlings-tijdperk, die er was sinds de oprichting van NRB en die een uitgebreid adresboekje (met PS-stempel) kon voorleggen, is een nieuwe stap in die veranderingsstrategie: een nieuw beleid, op vraag van aandeelhouders als Ethias, en een nieuwe, proactievere benadering van klanten en prospecten.

Ulrich Penzkofer, geboren in 1959, is een master in de Politieke Wetenschappen van de universiteit van München. Nadien vulde hij die opleiding aan met een ‘executive training’ aan het INSEAD in Frankrijk. Na een eerste periode bij de Hypo Bank in München en in New York, startte hij in 1996 bij Siemens Business Services, de it-dienstendochter van de Siemens-groep. Hij werkte er achtereenvolgens als Vice President Business Development, Regional Operations Manager EMEA (Europe, Middle East & Africa), en – tussen oktober 2006 en de recente overname door Atos – als ceo van Siemens IT Solutions & Services België en Luxemburg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content