VDAB zoekt ingenieurs in Griekenland

Na Spanje en Portugal gaat de VDAB ook in Griekenland op zoek naar kandidaten voor jobs die in Vlaanderen moeilijk zijn in te vullen.

Na Spanje en Portugal gaat de VDAB ook in Griekenland op zoek naar kandidaten voor jobs die in Vlaanderen moeilijk zijn in te vullen.

De VDAB trekt naar een beurs die haar Griekse tegenhanger ter plaatse organiseert. “Zij hebben werkzoekenden in sectoren waar wij net mensen voor zoeken” legt Gert De Buck, verantwoordelijk voor internationale mobiliteit bij de VDAB, uit. “Onze focus ligt deze keer vooral op ingenieurs binnen bouwkunde, een van de grootste knelpunten in Vlaanderen. Daarnaast gaat het ook om een aantal IT-profielen.”

“Het gaat deze keer concreet om 43 vacatures waarmee we naar Griekenland trekken”, zegt De Buck. “Het is de eerste keer dat we naar daar trekken, maar we hebben al goede ervaring met gelijkaardige initiatieven in Spanje en Portugal. Daar hebben we nu een tiental events gedaan voor IT-ingenieurs en de zorgsector. In totaal zijn er zo tweehonderd mensen in Vlaanderen terechtgekomen.”

De Vlaamse arbeidsbemiddelaar gaat niet alleen naar daar. Sommige bedrijven schakelen private partners in om buitenlandse werkkrachten te begeleiden en zij gaan ook mee. Naast het promoten van de job geeft de VDAB ook advies en informatie aan bedrijven die in het buitenland op zoek gaan naar kandidaten voor lastig in te vullen beroepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content