Vier op tien jongeren zoekt bij stress sociale steun via Facebook

© Reuters

Ongeveer 40 procent van de jongeren tussen 11 en 20 jaar gaat bij een ervaring van stress regelmatig via Facebook op zoek naar sociale steun, blijkt uit de masterproef van Sophie Van Tilburg (KU Leuven).

Ongeveer 40 procent van de jongeren tussen 11 en 20 jaar gaat bij een ervaring van stress regelmatig via Facebook op zoek naar sociale steun. Dat blijkt uit de masterproef van Sophie Van Tilburg schreef in het kader van haar studie Master of Science in de Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven.

Hoewel uit de studie – waarvoor Van Tilburg 1.932 jongeren tussen 11 en 20 jaar bevroeg – blijkt dat jongeren bij stress nog steeds vaker steun zoeken in het echte leven dan online, wordt er toch ook steeds meer beroep gedaan op sites als Facebook in de zoektocht naar sociale steun. Hoe meer stress men ervaart, hoe meer men op zoek gaat naar sociale steun op het internet.

Vooral jongere adolescenten, meisjes en meer extraverte jongeren maken gebruik van de online mogelijkheid om steun te zoeken. Ouderen, jongens en minder extraverte personen doen dit minder.

Het effect van de waargenomen online sociale steun op het welzijn is onduidelijk. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content