Vierde ceo in twee maanden tijd voor Acer

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Raad van Bestuur van Acer heeft Jason Chen aangesteld als nieuwe ceo. Chen behoorde tot het topmanagement van de chipbouwer Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

De Raad van Bestuur van Acer heeft Jason Chen aangesteld als nieuwe ceo. Chen behoorde tot het topmanagement van de chipbouwer Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

Met de aanstelling van Jason Chen krijgt de geplaagde Taiwanese computerbouwer Acer zijn vierde ceo in twee maanden tijd. De stoelendans begon op 5 november, toen J.T.Wang opstapte omwille van een recordverlies van 446 miljoen dollar in het derde kwartaal.

Wang kwam in 2011 aan het hoofd te staan van Acer, als opvolger van oudgediende Giancarlo Lanci. Na het opstappen van J.T.Wang nam de voorzitter van de Raad van Bestuur Jim Wong even het roer over, tot Acer-oprichter Stan Shih Wong aan de kant schoof op 21 november en zelf de titel van voorzitter en interim-ceo claimde.

Met de aanstelling van Jason Chen lijkt er nu voorlopig een einde te komen aan de management shake-up. In een vorig leven was Chen vp sales en marketing bij chipbouwer Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Voor hij in 2005 bij dat bedrijf aan de slag ging, stond hij onder meer op de payroll van Intel.

Acer, de vierde-grootste computerbouwer ter wereld (na Dell, HP en Lenovo), is één van de bedrijven die het hardst worden getroffen door de vertraging in de verkoop van traditionele laptops en pc’s.

In oktober opperde Gartner nog dat Acer en zijn Taiwanese rivaal Asus de grootste terugval uit hun geschiedenis doormaken. In 2013 zou hun verkoop er met maar liefst een kwart op achteruit gegaan zijn.

En intussen zwellen de geruchten over een samensmelting van Acer en Asus flink aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content