Voorzitter Intel gaat op zoek naar een CEO-zitje

Intel-ceo Brian Krzanich en (ex-)voorzitter Renée James. © Intel

Renée James stapt op als voorzitter bij Intel. Ze gaat op zoek naar een ceo-functie buiten het bedrijf. Tegelijk verlaten ook enkele andere oudgedienden de chipfabrikant.

Renée James werd niet zo lang geleden nog getipt als mogelijke opvolger van oud-ceo Paul Otellini. Uiteindelijk werd ze president van Intel met Brian Krzanich als nieuwe ceo. Maar haar ambities om de volledige leiding te nemen zijn nooit verdwenen zo blijkt uit een interne memo die Bloomberg kon inkijken:

“Toen Brian (Krzanich, nvdr) en ik onze huidige functies kregen, wist ik dat het leiden van een bedrijf iets was dat ik in mijn eigen tocht naar leiderschap naar verlangde. Nu is het juiste moment om die volgende stap te nemen.”

Volgens bronnen van Bloomberg heeft James nog geen nieuwe job. Wel heeft Krzanich haar gevraagd om aan te blijven tijdens de transitieperiode. Beursdocumenten leren ons ook dat het bedrijf er 4 miljoen dollar voor over heeft als ze daar op ingaat.

James is niet de enige die Intel verlaat. Enkele oudgedienden van de vorige ceo gaan ook op zoek naar een andere uitdaging. Arvind Sodhani, voorzitter van Intel Capital, vertrekt in januari na 35 jaar bij Intel. Zijn taken worden overgenomen door Wendell Brooks, hoofd van Mergers & Acquisitions.

Ook Mike Bell en Hermann Eul, tot voor kort verantwoordelijk voor de telefoonchips van Intel, mogen beschikken. Een van de grootste pijnpunten van Intel was dat het de afgelopen jaren geen vuist kon maken op de smartphonemarkt. Hun vertrek lijkt alvast een gevolg van die zwakke prestaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content