VUB integreert cursus ‘Technologisch Ondernemen’ in opleiding Handelsingenieur

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Sinds deze week krijgen de eerstejaarsstudenten Handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een cursus Technologisch Ondernemen.

Sinds deze week krijgen de eerstejaarsstudenten Handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een cursus Technologisch Ondernemen.

De opleiding Handelsingenieur – in 1903 in het leven geroepen door Ernest Solvay – is altijd al bedoeld om de brug te slaan tussen technologie en business. Aan de Solvay Business School is de opleiding dit academiejaar vernieuwd. Doel is vooral de (vooralsnog vrij beperkte) valorisatie van wetenschappelijk-technologische innovaties in ons land aan te zwengelen.

Zo zullen een aantal vakken in de masteropleiding zich toespitsen op vier technologische pijlers: biotechnologie, fotonica en micro-elektronica, innovatie in materialen en duurzame energie. De studenten krijgen daarnaast ook de kans om via het praktijkvak Technological Business Development Projects ervaring op te doen als business developer.

De eerstejaarsstudenten krijgen sinds deze week dan weer een nieuwe cursus, ‘Technologisch Ondernemen’. Voorts moet het vak Ingenieurstechnieken en -processen hen wegwijs maken in de leefwereld en methodes van ingenieurs.

Het nieuwe onderwijsprogramma werd op initiatief van onderwijsprofessor Technologisch Ondernemen Marc Goldchstein van de vakgroep Bedrijfseconomie en Strategisch Management uitgebouwd, in nauwe samenwerking met de faculteiten Ingenieurswetenschappen en Wetenschappen en bio-ingenieurswetenschappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content