Waals softwarebedrijf Odoo mikt op duizend banen in Louvain-la-Neuve

© BELGA

Odoo trekt naar het wetenschapspark van de UCLouvain in Louvain-la-Neuve. Met de nieuwe site is een investering gemoeid van 12 miljoen euro. Dat hebben het softwarebedrijf en de universiteitsstad vandaag bekendgemaakt.

Odoo, gespecialiseerd in software voor bedrijven, werd opgericht door CEO Fabien Pinckaers toen hij op kot zat aan de UCLouvain. Het bedrijf focuste zich aanvankelijk op de ontwikkeling van ERP-programma’s, maar richtte zich geleidelijk aan ook op het ontwikkelen van een CMS- en e-commerce-platform. Vijf jaar geleden veranderde de naam OpenERP naar Odoo.

Sindsdien is het bedrijf aan een forse groei bezig. Sinds 14 maanden werft Odoo elke twee dagen een nieuwe werknemer aan. Meer dan 3,7 miljoen mensen gebruiken de software die het bedrijf ontwikkelt. In 2017 was het bedrijf goed voor een omzet van 38 miljoen euro. Er werken 580 mensen wereldwijd voor Odoo, waarvan 300 in ons land.

Die 300 medewerkers zullen in 2021 op de nieuwe site werken. Een deel van hen verhuist van een vestiging in Oudergem in Brussel. Tegen 2025 mikt het bedrijf op duizend werknemers die op de nieuwe site zullen werken.

Partner Content