Walter Van Uytven versterkt cybersecuritybedrijf Jimber

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Belgische cybersecuritybedrijf Jimber heeft Walter Van Uytven aangetrokken als chief partnerships officer. Hij wordt er meteen ook bestuurslid.

Walter Van Uytven brengt zo meer dan twintig jaar leiderschapservaring in de IT-sector binnen bij Jimber. Van Uytven was ceo van het Belgische Awingu, dat in 2022 werd verkocht aan het Canadese Corel. In de jaren nadien veranderde Corel haar naam naar Alludo, Awingu werd Parallels Secure Workplace. Eind vorig jaar was de integratie van zijn bedrijf in de structuur van Alludo rond, waarna Van Uytven de groep verliet. Voor zijn Awingu-periode stond hij ook aan het hoofd van de cloudafdeling van Proximus en van de IT-afdeling Spear-IT.

‘Met Walter zijn komst kunnen we onze partnerships versterken en de groei zowel in België als internationaal versnellen. Zijn uitgebreide ervaring zal ons helpen om onze activiteiten snel uit te breiden en onze innovatieve cybersecurity-oplossingen aan een breder publiek aan te bieden’, zegt Kristof Van Stappen, CEO van Jimber. Jimber is een Belgisch cybersecuritybedrijf dat uitgebreide beveiligingsoplossingen voor bedrijven van elke omvang biedt. Het eigen SASE-platform integreert meerdere beveiligingsfuncties in één cloud-native oplossing, die verbeterde beveiliging, schaalbaarheid en eenvoudig beheer moet bieden.

Van Uytven bekleedt vandaag trouwens meerdere bestuursmandaten in binnen- en buitenlandse technologiebedrijven. Pas vervoegde hij nog het bestuur van Hololight: een Duitse specialist in XR-streaming oplossingen voor de industrie. Hololight-ceo Florian Haspinger verduidelijkt dat zijn bedrijf erop rekent dat ‘Walters strategische inzichten de internationale groei zal versnellen’. Walter Van Uytven is sinds enkele maanden ook actief als chief revenue officer bij de Belgische start-up Ceeyu.

Walter Van Uytven ruilt Alludo voor Belgische start-up Ceeyu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content