Walter Van Uytven ruilt Alludo voor Belgische start-up Ceeyu

Walter Van Uytven op de Data News Awards 2022 waar Awingu de award voor Digital Workplace Innovator of the Year won. © Leyla Hesna
Pieterjan Van Leemputten

Walter Van Uytven wordt Chief Revenue Officer bij Ceeyu. Hij heeft het Canadese Alludo (voorheen Corel) verlaten en gaat voortaan een Belgische security start-up ondersteunen.

Van Uytven was ceo van het Belgische Awingu, dat in 2022 werd verkocht aan het Canadese Corel. In de jaren nadien veranderde Corel haar naam naar Alludo, Awingu werd Parallels Secure Workplace. Eind vorig jaar was de integratie van zijn bedrijf in de structuur van Alludo rond, waarna Van Uytven, die intussen senior vicepresident Technology was, de Canadese groep heeft verlaten.

Vandaag neemt hij een nieuwe rol op bij een Belgisch bedrijf: hij wordt verantwoordelijk voor de inkomsten van het Mechelse Ceeyu. Ceeyu is een saas-platform dat IT- en netwerkkwetsbaarheden identificeert voor bedrijven en hun en toeleveringsketen. Het bedrijf heeft onder meer Casa La Lorraine, Buitenlandse Zaken, De Watergroep en Ordina als klant. Daarnaast is Van Uytven ook actief als bestuurder bij enkele bedrijven.

Ceeyu kiest voor Van Uytven omille van zijn ervaring de sector, zeker rond saas en cloud. Voor zijn overstap naar Awingo stond hij ook aan het hoofd van de cloudafdeling van Proximus en van de IT-afdeling Spear-IT. ‘We kijken uit naar de komst van Walter, die een nieuwe fase voor Ceeyu inluidt’, zegt Jimmy Pommerenke, CEO van Ceeyu. ‘Zijn expertise, leiderschap en netwerk zullen ons helpen ons bedrijf commercieel verder uit te bouwen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content