Walter Van Uytven wordt ceo Awingu

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Walter Van Uytven, tot voor kort Belgacom directeur BeCloud en ICT Channels, wordt de nieuwe ceo van Awingu, gespecialiseerd in multiplatform cloudoplossingen.

Walter Van Uytven, tot voor kort Belgacom directeur BeCloud en ICT Channels, wordt de nieuwe ceo van Awingu, gespecialiseerd in multiplatform cloudoplossingen.

De 43-jarige Walter Van Uytven zal een team van een 20-tal medewerkers leiden: “Zo word ik een stukje opnieuw ondernemer.” Walter Van Uytven werd in de zomer van 2009 naar Belgacom gehaald door Michel Decoster, de toenmalige baas van de bedrijfsafdeling. Tot dan was Van Uytven de baas van de it-resellersgroep BIASS. In het verleden opende hij zelf een aantal winkels zoals Computercenter Solutions.

Twee jaar later, in de zomer van 2011, moest hij voor Belgacom de cloudafdeling oprichten. Dat werd al snel gevolgd door twee participaties van Belgacom in twee start-ups van Kristof De Spiegeleer, Datatec en Awingu uit Lochristi.

Walter Van Uytven heeft reeds een zitje in de raad van bestuur van Awingu maar wordt nu dus ceo. Tegelijk krijgt Awingu ook een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro. Die investeringsronde werd geleid door Hummingbird Arkiv van onder andere Frank Maene. Michel Akkermans (Clear2Pay) stapt eveneens in de raad van bestuur van Awingu.

Onlangs werd Walter Van Uytven ook verkozen tot Channel Personality of the Year. Ook voor Awingu zal de verkoop van de op HTML5 browsergebaseerde clouddiensten enkel via integratoren verlopen zoals Belgacom en SAIT. Ook met RealDolmen wordt nog gepraat.

De functie van Walter Van Uytven bij Belgacom wordt overgenomen door Geert Degezelle die naast zijn job als directeur BeSecure nu ook verantwoordelijk wordt voor BeCloud. Geert Degezelle is sinds 2005 bij Belgacom aan de slag.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content