Wat doet John Chambers na Cisco?

Chuck Robbins & John Chambers, respectievelijk toekomstig en aftredend CEO van Cisco. © Cisco

Deze zomer treedt John Chambers na twintig jaar af als ceo bij Cisco. Hij verlaat het bedrijf niet, maar kijkt wel naar een aantal nevenprojecten.

Chambers blijft aan boord als executive chairman en adviseur bij Cisco. “Ik word de wingman van Chuck” (Robbins, de nieuwe ceo), zoals hij het zelf stelt. Al gaat het in praktijk breder dan dat. Chambers blijft een aantal grote klanten- en partnerrelaties onderhouden en hij wil tegelijk in enkele landen mee aan de kar trekken om de digitalisering op snelheid te brengen. “Hopelijk ook hier in de VS,” voegt Robbins daar aan toe.

Buiten Cisco wil Chambers meer aandacht hebben voor zijn familie. “In deze positie is familie je enige hobby. Deze job vraagt focus op je business, dat is leuk en intens, maar nu ik terugtreed als ceo wil ik mijn vrouw meer zien, net als mijn kinderen en twee kleinkinderen. Maar ik hou ook van golf en vissen en ik hoop ook tijd te maken voor andere leuke dingen, zoals spreken voor studenten op universiteiten, horen hoe zij de wereld zien.”

Als we suggereren dat veel ceo’s na hun vertrek in de startup-scene belanden dan bevestigt Chambers ook die ambitie. “We gaan daar later op terugkomen maar ik ga er mogelijk enkele begeleiden door bepaalde stadia te gaan. Dat kan zijn door in de raad van bestuur te zitten, of als investeerder om hen te helpen schalen. Zo’n dingen zijn gewoon leuk om te doen dus waarom niet.” Welke startups dat zijn laat Chambers nog niet weten.

Dit artikel is een korte versie van een langer interview met aftredend ceo John Chambers en toekomstig ceo Chuck Robbins. De definitieve versie lees je in de week van 22/6 op Data News. In het printnummer dat op 19 juni verschijnt lees je meer over Cisco Live dat deze week in San Diego doorgaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content