Wie maakt Brusselse jongeren warm voor wetenschap?

Het Brusselse Gewest heeft 100.000 euro veil voor minstens 20 microprojecten die Brusselse jongeren warm maken voor wetenschappen.

Het Brusselse Gewest heeft 100.000 euro veil voor minstens 20 microprojecten die Brusselse jongeren warm maken voor wetenschappen.

De Brusselse minister van Wetenschappelijk Onderzoek, Benoît Cerexhe, is op zoek naar microprojecten die Brusselse jongeren wat meer moeten helpen interesseren in wetenschap en technologie. De oproep past binnen het EU-voorzitterschap, dat België vanaf 1 juli 2010 opneemt. Het Brussels Gewest zal, via Cerexhe, de Competitiviteitsraad van de 27 landen voorzitten. Het ziet dat als een ideale gelegenheid om de aandacht te vestigen op het wetenschappelijke onderzoek en wetenschappelijke beroepen in Brussel.

De oproep is vooral gericht tot scholen, jeugdbewegingen, leraarsverenigingen en andere vzw’s die de interesse voor wetenschappen en studie stimuleren. Er is een budget van 100.000 euro vrijgemaakt om projecten te financieren (maximum 5000 euro per project) die zich richten tot jonge Brusselaars tussen 5 en 18 jaar. De projecten zelf moeten plaatsvinden tussen 1 juli en 31 december 2010.

Alle informatie en voorwaarden zijn te vinden op http://www.rib.irisnet.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content