Wie zijn de belangrijkste CEO’s op Twitter?

Het is geen uitzondering dat de CEO vandaag op Twitter zit. Maar welke topmanagers blinken uit in 140 tekens, zonder al te veel tussenkomst van hun mediateam?

Het is geen uitzondering dat de CEO vandaag op Twitter zit. Maar welke topmanagers blinken uit in 140 tekens, zonder al te veel tussenkomst van hun mediateam?

Steve Tappin, ceo van Xinfu, stelde een lijst op van de zestig top ceo’s op Twitter. Interessant daarbij is dat hij verschillende factoren meetelt. Zo werd er niet alleen naar volgers gekeken maar ook naar interacties en of de ceo in kwestie effectief een meerwaarde is voor het grote publiek of hooguit zijn eigen merk/bedrijf promoot.

Dit is de top tien:

Richard Branson (Virgin)Jeff Weiniger (Linkedin)Marissa Mayer (Yahoo)Arianna Huffington (AOL’s mediapoot)Elon Musk (Tesla Motors)Kai-Fu Lee (Innovation Works)Jeff Immelt (GE) Jack Welch(Jack Welch Management Institute)Angela Ahrendts (Burberry Group) Het valt op dat de lijst veel ceo’s telt van technologiebedrijven. Zo vinden we verder in de lijst onder meer Marc Beinoff (Salesforce, 11e), Eric Schmidt (voorzitter van Google, 12e) en Dick Costolo (Twitter, 14e). John Donahoe (Ebay) en Drew Houston (Dropbox) nemen de 20e en 21e plaats in.

Lager in de rangen vinden we onder meer Stephen Elop (Nokia/Microsoft), Sheryl Sandberg (Coo Facebook) en Meg Whitman (HP)

‘Meerwaarde’

Opvallend is de aanwezigheid van Tim Cook. Niet enkel omdat de man nog maar sinds 20 september op Twitter zit. Maar vooral omdat zijn drie tweets tot nu toe weinig bijzonders bevatten. In twee tweets zegt hij hoe blij hij is met zijn geweldige klanten, niet verwonderlijk als je weet dat negen miljoen van hen dit weekend een nieuwe iPhone hebben gekocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content