Willem Hendrickx van EMC naar Tieto

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Willem Hendrickx stapt na zijn vertrek bij EMC over naar de Zweedse it-dienstenleverancier Tieto.

Hij was een van de vele Belgen die internationale verantwoordelijkheden kreeg bij opslagspecialist EMC, in navolging van onder meer Philippe Gosseye, Dirk Hoorelbeke, Kathleen De Bondt, Bruno Borremans. Maar enkele weken geleden werd hij net als andere EMC-kaderleden bedankt voor bewezen diensten: een rechtstreeks gevolg van de herstructurering van het distributiekanaal.

Willem Hendrickx – die general manager EMC Benelux en verviolgens vice president global channels werd – was in gesprek met verschillende bedrijven, maar zou volgens onze Nederlandse collega’s van Channelweb nu gekozen hebben voor de job van vice president bij Tieto. Het Zweedse Tieto is een aanbieder van it services, R&D en consultancy, en realiseerde in 2009 een omzet van 1,7 miljard euro met in totaal 16.700 mensen, voornamelijk in Noord-Europa.

Vanaf 9 augustus neemt hij de rol van executive vice president telecom and media op zich en wordt hij ook verantwoordelijk voor de activiteiten in Italië, Spanje, Nederland en Groot-Brittannië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content