Willy Walraeve gaat Atos Worldline Benelux leiden

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Dirk De Cock, die tot dusver aan het hoofd stond van Atos Worldline Benelux, wordt vervangen door voormalig cio en cto Willy Walraeve.

Dirk De Cock, die tot dusver aan het hoofd stond van Atos Worldline Benelux, wordt vervangen door voormalig cio en cto Willy Walraeve.

Walraeve vervulde sinds 2002 verschillende functie bij Atos Worldline (en het vroegere Banksys). Hij was er cio voor België, cto voor de groep en ‘Head of Product Line Payment Services HTTS & Specialized Business’. Voor zijn periode bij Atos Worldline werkte Walraeve onder meer als cio voor het ter ziele gegane Sabena. Van 1999 tot 2002 was hij president en ceo van Atraxis, de it-spin-off van Sabena.

Walraeve moet bij Atos Worldline onder meer de continuïteit garanderen van het betaalschema Bancontact/Mister Cash garanderen in de context van de eengemaakte Europese betaalmarkt (SEPA). Verder moet hij de toepassingen op vlak van contactloze en mobiele betalingen helpen uitbouwen, evenals de invoering van de elektronische maaltijdcheques. Ook buiten de betaalmarkt wil Atos Worldline zich versterken, bijvoorbeeld in oplossingen rond rekeningrijden, budgetmeters en e-archivering.

Dirk De Cock, die het in 2009 overnam van Vincent Roland (die naar First Data trok), verlaat de groep niet. Hij krijgt, zo meldt het bedrijf vaag, “een transversale functie”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content